La Boheme Cafe Indonésie Kerinci Anaerobní 226 g
Popis
Družstvo Koerintji Barokah Bersama má 320 členů, které pěstuje kávu na úpatí hory Kerinci na ostrově Sumatra, jedné z aktivních sopek v Tichomoří. Sopečná půda je díky historii erupcí úrodná, bohatá na živiny a vytváří zelenou různorodou krajinu.
Na činnost družstva dohlíží společnost Triyono, která vede členy ke zpracování a pražení jejich vlastní kávy. Družstvo má nejen tzv. dry mill, který slouží na mechanické odstranění slupky, ale také plně vybavenou pražírnu a laboratoř na posuzování kvality kávy. I když bylo založeno teprve v roce 2017, za několik let si vybudovalo jméno pro svou kvalitní a konzistentní produkci kávy.
Ekologické postupy a udržitelnost je jedním z jejich hlavních cílů, kdy používají neutrální oxid uhličitý pro zmenšení množství odpadu a 100 % recyklovatelné PET láhve. Úzce spolupracují s místními farmáři pro zlepšení jejich životních podmínek, kteří pak mohou lépe investovat do svých farem a pěstovat kvalitní kávová zrna.
Káva, která pochází z této oblasti má intenzivní chuť tropického a bobulového ovoce se sladšími tóny mléčné čokolády.
Chuťový profil
mléčná čokoláda / malina / ananas
PopisZemě | Indonésie |
Region | Sumatra |
Místo | Kerinci |
Farmář | Družstvo Koerintji Barokah Bersama |
Odrůda | Andung Sari, Sigarar Utang |
Typ půdy | Vulkanická |
Nadmořská výška | 1400–1700 m n. m. |
Zpracování | Anaerobní natural |
Sklizeň | 2023 |