10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 41371495

COFFEEDREAM Káva BOLÍVIE EP ALTURA ORGANIC - Hmotnost: 1000g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček

COFFEEDREAM Káva BOLÍVIE EP ALTURA ORGANIC - Hmotnost: 1000g, Typ kávy: Zrnková, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner

Čerstvě pražená zrnková káva BOLÍVIE EP ALTURA – ORGANIC , washed

Celý popis
629 Kč
0,63 Kč/g
Zboží od: COFFEEDREAM
629 Kč
0,63 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

31.5.2024 na výdejním místě
31.5.2024 - 3.6.2024 na vaší adrese

Popis

BOLÍVIE EP ALTURA ORGANIC – washed

Země: Bolívie

Region: La Paz, Caranavi

Nadmořských výška: 1,500 a 1,700 m. n. m.

Odrůda: arabica Bourbon

Zpracování: mokré

Cupping skore: 84b

Certifikace: ORGANIC / BIO

Chuťový Profil: plné tělo s chutí hořké čokolády, mandlí a hnědého cukru, dokreslená vůní pralinek s nížší sladkosti a aciditou.

 

Historie bolivijské kávy začíná španělskou koloniální přítomností v regionu.Země byla španělskou kolonií od poloviny 16. století do počátku 19. století, než byla v roce 1825 konečně vyhlášena nezávislost. 

Bylo to přibližně ve stejné době, koncem 18. a začátkem 19. století, kdy byla do země zavedena káva.Poprvé se objevil v Yungas: úrodná tropická oblast pyšnící se vysokými nadmořskými výškami podél východních svahů bolivijských And.

Zatímco otroctví nebylo oficiálně praktikováno, domorodé obyvatelstvo země bylo historicky vystaveno nevolnictví a dluhovému otroctví, přičemž jejich práce byla využívána k pěstování kávy. 

Během 19. století a do počátku až poloviny 19. století byla produkce kávy v Bolívii omezená.Malé objemy kávy, které zbyly ke spotřebě po exportu, si obvykle užívala výhradně elita země.

„Nejdůležitějším výsledkem bolivijské národní revoluce z roku 1952 bylo vládní nařízení, které v roce 1953 zahájilo zemědělskou reformu,“ 

„To umožnilo nově osvobozeným domorodým lidem převzít vlastnictví zemědělské půdy.“

V 60. letech minulého století dal bolívijský stát půdu některým domorodým farmářům a horníkům v provincii Caranavi v provincii Yungas, která byla v té době značně neklidná.

Za uplynulých 60 let se zemědělství v Caranavi rozmohlo a nyní je to největší oblast pěstování kávy v zemi.

„Domorodí producenti kávy se začali organizovat, zakládat družstva a další podpůrné organizace, aby posílili svou pozici u jednacího stolu,“ To zahrnovalo ANPROCA (National Coffee Producers Association) v roce 1976 a FECAFEB (Federace exportérů kávy Bolívie) v roce 1991."

V roce 2014 se v zemi konalo první předsednictví Taza: událost, která uznává, oslavuje a draží nejlepší bolívijské kávy. Cup of Excellence také provozoval soutěže v Bolívii od roku 2004 do roku 2009.

Ruth Vidaurre Solorzano je prezidentkou Federace vývozců kávy Bolívie (FECAFEB). Říká: „Úroveň porozumění o výrobě a spotřebě kvalitní kávy roste.

„Producenti již vědí o ekonomických výhodách prodeje kvalitních mikrosérií a chápou, že to vyžaduje větší investice do materiálů, vybavení a práce.“

 

CZ-BIO-002