10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 16244845

COFFEEDREAM CASCARA Kostarika SONORA - Hmotnost: 250g, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem

COFFEEDREAM CASCARA Kostarika SONORA - Hmotnost: 250g, Způsob balení: třívrstvý sáček se zipem

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner

CASCARA Kostarika HACIENDA SONORA

Celý popis
251 Kč
1 Kč/g
Zboží od: COFFEEDREAM
251 Kč
1 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
u zásilek od 299 Kč
S novou kartou za

3.6.2024 na výdejním místě
3.6.2024 - 4.6.2024 na vaší adrese

Popis

Země původu: Costa Rica

Region: Alajuela, Grecia – Central Valley

Farma: Hacienda Sonora 

Producent: Diego Guardia

Odrůda: Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28

Nadmořská výška: 1200 – 1300 m n. m.

Zpracování: Naturální 

Sběry: řijen – březen

Velikost farmy: 100ha, oblast produkce cascary cca 45ha

Chuťový profil: Brusinky, med, šípek, hrozinky, čokoláda

Hacienda Sonora leží na úpatí sopky Poas. Farma funguje na 100% obnovitelné energii generované hydroelektrickým generátorem, který využívá energii řeky. Energie pohání mokré a suché mlýny a poskytuje bezplatnou elektřinu pro každého, kdo žije a pracuje na farmě. Celkově se Hacienda Sonora štědře podělila o svůj úspěch, vyplácela spravedlivé mzdy všem pracovníkům a posilovala místní komunitu.

Farma a její mlýn pokrývají přibližně 100 hektarů. Z toho je 45 hektarů věnováno zastíněné kávovníkové oblasti. Kávovníky jsou obklopeny exotickými stromy a další původní vegetací. Tato biologická rozmanitost podporuje zdraví půdy a udržuje půdu bohatou na živiny, která pomáhá pěstovat husté, lahodné kávové třešně. 

Zbývající půda má divokou lesní rezervaci rostoucí na 35 hektarech a 20 hektarech pro cukrovou třtinu, která se na pozemcích Hacienda Sonora pěstuje více než 150 let.

Hacienda Sonora má svůj vlastní mikromlýn, který umožňuje farmě udržovat pozemky oddělené podle odrůd a vytvářet jedinečné microloty. Mlýn se nachází v centru, hned vedle tradičního mlýna na cukrovou třtinu, který se zachoval nedotčený více než 150 let. 

Tato cascara pochází z přírodních káv zpracovaných v Hacienda Sonora. Po selektivním ručním sběru se zralé třešně omyjí v čisté vodě a poté se položí k sušení buď na vyvýšené záhony farmy nebo na její terasu, kde se často obracejí, aby se podpořilo rovnoměrné sušení. Po vysušení se káva Natural skladuje po dobu 2 měsíců, než se loupe v suchém mlýnu na farmě. Vysušené slupky jsou odstraněny a konzervovány jako cascara.

Příprava tradiční CASCARY: Ideální poměr přípravy Vaší cascary je 100ml vody = 5g CASCARY. Cascaru zalejeme horkou vodou o teplotě 100 °C, lehce promíchat a necháme 10 – 15 minut luhovat a můžeme servírovat kávový čaj. Pro přípravu cascary je v tom to případě ideální FRENCH PRESS.

Poměry množství cascary a teploty vody, jsou více na Vás. Cascara si zaslouží experimentovat úplně stejně jako pražená zrnková káva. Množství i teplota vody, vždy ovlivní výslednou chuť osvěžujícího ovocného kávového čaje.