10× více produktů za nejlepší ceny
10× více produktů za nejlepší ceny
Záruka: 24 měsíců (IČ 24 měsíců) Kód: 39052520

COFFEEDREAM BRAZÍLIE MANTIQUEIRA MOUNTAINS - Hmotnost: 500g, Typ kávy: Velmi jemné mletí - džezva, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM

COFFEEDREAM BRAZÍLIE MANTIQUEIRA MOUNTAINS - Hmotnost: 500g, Typ kávy: Velmi jemné mletí - džezva, Způsob balení: běžný třívrstvý sáček, Stupeň pražení: pražení COFFEEDREAM

Partnerský prodej - cenu dopravy určuje partner

Pražená zrnková káva BRAZÍLIE MANTIQUEIRA MOUNTAINS Yellow Bourbon – pulped natural

Celý popis
319 Kč
0,64 Kč/g
Zboží od: COFFEEDREAM
319 Kč
0,64 Kč/g
Získejte dopravu ZDARMA se
S novou kartou za

3.6.2024 na výdejním místě
3.6.2024 - 4.6.2024 na vaší adrese

Popis

BRAZÍLIE MANTIGUEIRA MOUNTAINS YELLOW BOURBON – pulped natural

 

Kvalita kávy: A.ST.SC16UP.NY2

Farma/Coop/Stanice: skupina farmářů

Odrůda: Žlutý Bourbon – YELLOW BOURBON

Zpracovává se: Pulped Natural

Nadmořská výška: 1 100 až 1 300 m.n.m

Majitel: různí členové družstva COCARIVE

Podregion/město: Carmo de Minas

Kraj: Serra da Mantiqueira

Velikost farmy: V průměru < 5 hektarů

Oblast pod kávou: V průměru < 5 hektarů

Velikost exportního balení: GrainPro 60 kg

Měsíce sklizně: Sul de Minas: duben – září |Cerrado Mineiro: květen – září |Mogiana: duben – září |Matas de Minas: duben-září

Profil chuti: nasládlé, plné tělo s chutí čokolády, pražených mandlí a chutí čerstvého peckovitého ovoce.

 

 

Pro ty, kteří potřebují pevnou a stabilní základovou kávu ve své řadě, která je k dispozici ve větším množství, jsou směsi Mantiqueira de Minas ideálním řešením. Tento regionální výběr má rafinovaný šálek s jemnou kyselinkou a tóny čerstvého peckovinového ovoce.

 

Tuto regionální směs žlutého bourbonu z Mantiqueira Mountains vyrábí několik drobných farmářů, kteří jsou členy družstva COCARIVE v Carmo de Minas.Kávy jsou vybírány podle kvality a odrůdy a jsou zpracovávány jejími partnery v COCARIVE.

Aby byly farmy vybrány pro své regionální směsi, musí splňovat soubor kvalitativních kritérií.Cílové skóre šálků pro tento výběr leží mezi 83 a 84. Klíčovými vlastnostmi této kávy jsou vyváženost a sladkost.

 

V Brazílii roste počet farem, které se zaměřují více na kvalitu šálků než na objem.Tyto farmy přistupují k pěstování, sklizni a zpracování s velkým důrazem na detail.Nadmořská výška a sopečná půda v Brazílii jsou hlavními podmínkami pro pěstování vyvážené brazilské kávy s dobrým tělem.Široké ploché farmy usnadňují mechanizaci a umožňují snížení výrobních nákladů, díky čemuž je Brazílie jednou z mála zemí s trvale pohodlnými maržemi tváří v tvář nízkým světovým cenám. 

Relativně rovinatá krajina v mnoha brazilských kávových regionech v kombinaci s vysokými minimálními mzdami vedla většinu farem k tomu, aby se rozhodla pro mechanickou sklizeň před selektivním ručním sběrem.V minulosti to znamenalo, že vybírání stripů bylo normou;dnešní mechanické sklízeče jsou však stále citlivější, což znamená, že farmy mohou sklízet pouze plně zralé třešně při každém průchodu, což je dobrá zpráva pro specializované výrobce.Zralá káva se sbírá pomocí derricadeira – jakési mechanizované hrábě, která využívá vibrace ke sklizni zralé třešně.Mezi kávovníky je natažena plachta, která zachycuje padající třešeň. 

Po sklizni se třešeň rozdrtí a položí na slunce na betonové terasy.

Sustenta+ je výsledkem spolupráce mezi COCARIVE a AgroCP, společností zabývající se hnojivy zaměřenou na obnovitelná hnojiva.Sustenta+ je nová certifikace, které mohou zemědělci členů COCARIVE dosáhnout tím, že se zaměří na techniky výroby kávy šetrné k životnímu prostředí.

Sucafina spolupracuje s COCARIVE od roku 2015.

COCARIVE poskytuje podporu svým členům ve všech částech výrobního řetězce.Jejich tým agronomů a technických expertů pomáhá s pěstitelskými technikami, strojním zařízením, skladováním a nakonec komercializací fazolí. 

Jakmile pergamen uschne, členové družstva pošlou kávu do skladů COCARIVE.Družstvo se stará o třídění, komercializaci a export.Mají vlastní kvalitní laboratoř a skladovací a frézovací zařízení v Carmo de Minas. 

V suchém mlýně, kde připravují kávu na export, má COCARIVE vlastní laboratoř pro kontrolu kvality.Jejich tým vyškolených cupperů a srovnávačů Q dělá první výběr na základě kvality poháru.Ověří, které šarže jsou vhodné a mají dostatečně vysokou kvalitu kalíšku pro speciální mikrošarže.Jejich tým kontroly kvality kontroluje kvalitu každé šarže v různých časech během procesu mletí za sucha a analyzuje jak fyzikální vlastnosti zelené, tak kelímkové. 

Všechny členské farmy COCARIVE mají certifikát chráněného zeměpisného označení (PGI).Navíc jsou všechny certifikovány Brazilskou asociací speciálních káv (BSCA).Tento certifikát je zárukou od BSCA, že každý aspekt práce na farmě je legální.Garantuje také zavádění ekologických postupů na farmě během všech kroků procesu výroby kávy.